Programari lliure, benvinguts a l’espectacle

Fa uns dies que he descobert una joia del programari lliure. Com molts ja sabeu he col·laborat durant mot de temps en grups de teatre amateur. El programa es diu QLC+ i permet controlar qualsevol sistema compatible amb DMX512 emprat a la majoria de teatres del mon. Només cal un dispositiu capaç d’enviar els senyals DMX512 als focus, dimmers i altres aparells capaços de rebre’ls per interactuar amb ells. N’hi ha de tot preu i característiques, amb el  DMX USB Pro (o equivalent), un ordinador amb GNU/Linux i QLC+  connectats als aparells a controlar ho tens tot en les teves mans.

Estic provant d’aprendre a fer-lo funcionar i no tenc el DMX USB Pro encara. QLC+ promet i per futures feines d’il·luminació segur que em servirà. Seguiré informant.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *