I ara contestaràn?

Els que em coneixeu ja sabeu que som un defensor de internet, del programari lliure i de la cultura lliure.  La noticia es de principi de la setmana que acabam. Però es força preocupant.

Els diputats tindran nous mòbils i ordinadors portàtils, millor dit enlloc d’ordinadors portàtils tindran iPad i els mòbils seran iPhone.  A mes tindran internet de franc a casa seva. Sembla també que el cost serà de 1,1 milions d’euros, a mes sembla que es un concurs teledirigit ja que els únics aparells que compleixen les prestacions demanades son els d’Apple.  No dic que no tenguin dret a estar connectats, a part del que ens costarà als contribue. nts em preocupa un altre tema.

Fins a quin punt podem estar segurs que en faran un bon ús?. El faran servir per la seva feina?. Serà una eina mes per estar en contacte amb el ciutadà i millorar la vida democràtica?. Permeteu-me que en aquest punts sigui escèptic, he tingut males experiències les vegades que m’he volgut comunicar amb els diputats i senadors de les Illes Balears.

Em preocupa també que les comunicacions dels nostres representants siguin segures. Cosa que no podem ni confirmar, ni desmentir ja que es impossible auditar-los. El maquinari i el programari que els fan funcionar son tancats, per tant no podem estar segurs que no tenen cap porta posterior amagada, que permeti a algú espiar-los. Si fessin servir programari lliure si que seria possible auditar el codi dels programes per cercar forats i portes amagades que algú ja  sigui un hacker o govern estranger, s’en  pogués aprofitar. Recordem com varem veure al cables filtrats per Wikileaks, que es va influir i molt per aprovar la llei Sinde, pressionant tant a diputats del partit en el govern com als de la oposició.

La connexió a internet de franc, si segués per haver de sofrir una connexió segura per evitar intrusions als arxius i comunicacions dels nostres diputats, ho podria entendre. Però per que els instal·lin les mateixes ADSL de merda que tenim i sofrim la resta de ciutadans, ja no ho tenc tant clar.

Per acabar voldria aprofitar per fer-vos una recomanació, la conferència de Richard Stallman al congrés Escuela 2.0. Si no el coneixeu us xocarà una mica però es molt interessant. També podeu conèixer una mica mes d’ell amb l’article que Ricardo Galli ha fet aquesta setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *