Maleïda Internet

Uns diuen maleïda Internet, aquesta xarxa que permet graus de llibertat que mai ens havíem imaginat, aquesta xarxa que ens fa por, aquesta xarxa on qualsevol pot expressar-se lliurement i compartir els seus coneixements amb els demès.

Si aquesta xarxa que permet a qualsevol ciutadà publicar els seus escrits, fotos, vídeos, musica i altres treballs, sense intermediaris. La xarxa que permet convertir-nos en arquitectes de las nostra cultura. La xarxa que permet a molts autors viure dignament, sense els contractes abusius amb els editors que coarten la seva llibertat.

Aquesta setmana llegia aquí com Horacio Altuna deia adéu a molts anys de submissió a la mal anomenada “industria de la cultura”. Cada vegada son mes els autors que fan aquesta passa farts dels abusos. Altres com Cory Doctorow, ja fa molts anys que publiquen els seus llibres i treballs amb llicències Creative Commons a la vegada que publica el mateix llibre amb editorials i no li va gens malament. També projectes com El Cosmonauta desprès de perdre inversors en el darrer moment, just abans de començar a rodar, han demanat ajuda a Internet i estan batent tots els rècords.

La Viquipèdia en català ja te 342.395 entrades i articles. Mai ens haguéssim pogut imaginar tanta quantitat d’informació en català al abast dels ciutadans. M’agradaria però, cosa que ara no passa, trobar mes llibres en català per el meu e-reader. Crec que Internet pot ser una bona eina per difondre i donar a conèixer la nostra cultura a la resta del mon. Jo animaria a tothom a difondre els seus treballs i opinions via Internet, i ha moltes eines per fer-ho.

La ONU declarava aquests dies que desconnectar als ciutadans de Internet atempta contra els drets humans.  També hem vist aquestes darreres setmanes com milers de ciutadans s’organitzaven i  protestaven contra els abusos dels partits polítics, aprofitant la xarxa per organitzar-se. Demanant que se’ls tengui en compte i no només governin pels interessos dels partits. Hem vist actuacions de la policia contra ciutadans indefensos, obeint ordres de polítics, que a hores d’ara encara defensen que havien de fer el que van fer. Fets que van poder veure mil·lions de ciutadans de mig mon poc desprès de passar, sense censura deixant al polític de torn en evidència. Segueixen les pressions des de el Estats Units contra el P2P a Espanya,  fins i tot els lobbies estan involucrant al senat i congrés del seu país

Maleïda Internet per uns, que segur que posaran totes les traves possibles per retallar la nostre llibertat. Benvolguda Internet per els altres, que ens dona eines per defensar-nos de una classe dirigent que només pensa amb ells i no en els ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *